KLEUR IN HUIS
Terug van vakantie heb ik altijd weer zin om te schilderen. Onderweg en in musea veel kunst gezien en mooie kleuren en kleurencombinaties. Het landschap laat vele tinten groen zien en de huizen in de zon vele mooie grijs- en rozetinten. Kleur ontstaat door licht en dat ervaar je ook tijdens zonnige vakanties. Hoe zonniger des te meer kleur. Het weer in Nederland is vaak bewolkt, hetgeen invloed heeft op kleuren en kleurintensiteit.

Vandaar ook dat kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, verbleven in o.a. Frankrijk. 
Mogelijk worden mensen daarom blij van kleur in huis. Het straalt een bepaalde intensiteit uit. 

Bovenstaande foto is prachtig en gewaagd qua kleurgebruik. Velen zullen niet op deze manier kleur in huis aan brengen :).  Je kunt ook kleur aanbrengen door één of meerdere muren te schilderen of door bijvoorbeeld een kleurrijk schilderij op te hangen. Ook de combinatie van een kleurrijk schilderij met een gekleurde muur werkt mooi en versterkend. Kleurrijke schilderijen zijn er in allerlei stijlen, thema's en maten.

Zie hieronder drie verschillende werken van drie van onze kunstenaars. In deze werken kun je zien dat er op verschillende manieren met kleur gewerkt is. Van heel intens kleurgebruik tot subtieler kleurgebruik. 
 
  Covi     12-08-2014 17:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.