Sfeerbeelden en tips m.b.t. interieur, kleur en schilderijen!

Betoverd door de waterlelies van Monet!

  Covi     11/07/2017     Reacties (0)

De kleurenpracht en de sfeer rond waterlelies!

Claude Monet is als impressionistisch schilder vooral ook beroemd geworden door het schilderen van de prachtige waterlelies in de diverse seizoenen en op verschillende tijden op een dag, Hij had een zeer uitgebreide bloementuin met een vijver, met daarin waterlelies, laten aanleggen. Licht beinvloedt kleuren en sfeer. Monet schilderde de waterlelies en de vijver vele malen op verschillende momenten van de dag. De kleuren veranderen onder invloed van nevel, opkomende of ondergaande zon en dergelijke. Dit heeft Monet op zijn manier vastgelegd in zijn schilderijen.

Vooral de laatste periode van zijn leven, van 1910 tot hij stierf in 1926, was de tuin en vooral de vijver met zijn prachtlelies een belangrijke inspiratiebron.
Maar toen hij ouder werd kreeg hij meer en meer last van troebele ooglenzen, wat voor een schilder heel lastig is. Toen hij 82 was liet hij de lens van zijn linker oog volledig verwijderen. Zijn rechteroog bleef troebel. Dit had grote gevolgen voor zijn schilderkunst. Als een ooglens weg is ontvangt het netvlies dus ook Uv-licht waar het op reageert. Dit was dus bij Monet het geval. Hij zag daardoor wit licht niet als wit, maar als een blauwe tint.

En de witte waterlelies op zijn vijver waren voor hem in zijn late jaren niet wit, maar lichtblauw. Hij schilderde ze dan ook zo!Prachtige sprookjesachtige vijvers met waterlelies. Een thema wat andere kunstenaars volop inspireerde tot het schilderen van waterlelies in allerlei sferen, stijlen en kleuren. Iedere kunstenaar deed dat op eigen manier..

Hieronder een schilderij met waterlelies, op eigen wijze geschilderd!

Klik op de afbeelding voor meer informatie over het schilderij.
 

Lees meer

TOEVOEGEN VAN KLEUR IN HET INTERIEUR ZORGT VOOR VERNIEUWING

  13/03/2016     Reacties (0)

Door het toevoegen van kleur zorg je op een subtiele manier voor vernieuwing in je interieur. Dit kan op diverse manieren door bijvoorbeeld een kleurrijk tapijt, een geschilderde muur, nieuwe plaids, kussens, kaarsen, een mooi schilderij en accessoires. 

Het effect is groots als je een combinatie van kleine veranderingen uitvoert. Voorbeeld: je hebt een mooi schilderij uitgezocht en hangt dit op een muur die een tint heeft van een kleur in je schilderij. De kleuren zullen elkaar mooi versterken. Een mooi boeket bloemen erbij, kaarsen in mooie tinten en je hebt een sfeerplaatje waar je met plezier naar kijkt en van geniet. 

Wanneer je er gekleurde kaarsen of kussens bij kiest, kies dan eens voor een oneven aantal kleuren of tinten met één accentkleur. Bijvoorbeeld twee rustige tinten blauw met één accentkleur blauw. 

In het voorjaar 2016 laten vele mensen zich inspireren door de pasteltinten, die zorgen voor een frisse, warme en ook
vrolijke sfeer. Pasteltinten laten zich mooi combineren met andere kleuren omdat ze subtieler zijn en zich mooi en verrassend verbinden met andere kleuren. Naast de pasteltinten is okergoud ook een trendkleur.

Een fijn voorjaar toegewenst door het team van Bijzondere Schilderijen!

Lees meer

LENTE IN DE SCHILDERKUNST

  14/05/2015     Reacties (0)In het lenteseizoen zijn de schilderijen gemaakt en geinspireerd door de kleuren, de zon, de natuur en de sfeer. Mooie sfeervolle, expressieve, vrolijke en kleurrijke schilderijen. Een collage van nieuwe schilderijen zijn verzameld voor u.

Het is leuk om in uw interieur te spelen met kleuren, vormen en compositie.
Het onderstaande schilderij is geplaatst boven een tafel. Een vaas met een sierlijke tak versterkt bepaalde kleurtinten.   
 
 
      

Wilt u meer schilderijen zien in lente sferen bekijk dan de verschillende categorieën met schilderijen.

Lees meer

Wist u dat een schilderij aantoonbaar positieve invloed heeft op humeur en pijn?

  Covi     14/05/2015     Reacties (0)

De herfst is begonnen en iedereen is weer graag binnen in een warm en sfeervol huis.

In de winter zijn we vaak letterlijk en figuurlijk naar binnen gericht. De omgeving en de sfeer in de ruimte is dan veel belangrijker dan bijvoorbeeld in de zomerperiode.
 
Vaak krijgen we van klanten enthousiaste reacties over hun gekochte schilderij. Dat ze er blij en vrolijk van worden of geraakt worden door de kleuren, stijl of compositie.
Leuk voor ons om te horen dat de schilderijen een bepaalde sfeer en/of kleuren in huis toevoegen en leuk dat de mensen die blijheid ervaren.
 
Nu blijkt ook volgens hersenonderzoek dat het feitelijk aantoonbaar is dat een mooi schilderij een positief effect heeft. Voor iedereen is deze keuze natuurlijk heel persoonlijk.
 
Margriet Sietskoorn, breindeskundige, vertelde hierover in het programma
NTR Academie dat door de NPO werd uitgezonden op 28 september j.l.
 
In dit programma werd o.a. verteld over onderzoek dat gedaan is naar positieve en
negatieve stimulansen. Als voorbeeld werd hierbij genomen dat een mooi schilderij
effect heeft op humeur en zelfs op pijnvermindering. De hersenen laten dat bij
onderzoek aantoonbaar zien. Een leuk weetje.
 
Hieronder hebben we twee voorbeelden toegevoegd van grote schilderijen in warme kleuren, welke veel sfeer brengen in een ruimte. De warme kleuren schijnen u vurig tegemoet. Ook bijzonder is het vrolijke schilderij “Altijd feest” in mooie warme kleuren en speelse taferelen.Veel kijkplezier toegewenst en een mooie winter!

Lees meer

KLEUR IN HUIS

  Covi     12/08/2014     Reacties (0)

Terug van vakantie heb ik altijd weer zin om te schilderen. Onderweg en in musea veel kunst gezien en mooie kleuren en kleurencombinaties. Het landschap laat vele tinten groen zien en de huizen in de zon vele mooie grijs- en rozetinten. Kleur ontstaat door licht en dat ervaar je ook tijdens zonnige vakanties. Hoe zonniger des te meer kleur. Het weer in Nederland is vaak bewolkt, hetgeen invloed heeft op kleuren en kleurintensiteit.

Vandaar ook dat kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, verbleven in o.a. Frankrijk. 
Mogelijk worden mensen daarom blij van kleur in huis. Het straalt een bepaalde intensiteit uit. 

Bovenstaande foto is prachtig en gewaagd qua kleurgebruik. Velen zullen niet op deze manier kleur in huis aan brengen :).  Je kunt ook kleur aanbrengen door één of meerdere muren te schilderen of door bijvoorbeeld een kleurrijk schilderij op te hangen. Ook de combinatie van een kleurrijk schilderij met een gekleurde muur werkt mooi en versterkend. Kleurrijke schilderijen zijn er in allerlei stijlen, thema's en maten.

Zie hieronder drie verschillende werken van drie van onze kunstenaars. In deze werken kun je zien dat er op verschillende manieren met kleur gewerkt is. Van heel intens kleurgebruik tot subtieler kleurgebruik. 
 

Lees meer