Boeddha schilderijen

Boeddha schilderijen stralen een mooie serene rust en sfeer uit. Die sfeer wordt versterkt door de stijl van schilderen, de mooie kleurnuanceringen, het gebruik van veelal olieverf, de prachtige uitdrukkingen in het gezicht, de symboliek die in de schilderijen is verwerkt e.d. Daarom kiezen vele liefhebbers voor een sfeervol handgeschilderd Boeddha schilderij in hun woon-, slaap- of werkruimte.

Bekijk hier onze sfeervolle Boeddha schilderijen. Zoals al onze schilderijen zijn dit mooie, echte 100% handgeschilderde Boeddhaschilderijen en geen prints, glicée- of canvasdrukken.
 


Geen producten aanwezig

Klik hier om nog vele andere prachtige sfeervolle schilderijen in de diverse categorieën te bekijken.
 

Informatie Boeddha Schilderijen

In tempels en bij mensen thuis staan veelal Boeddhabeelden of afbeeldingen geschilderd in meditatie zit. De boeddha’s zijn omgeven door lotusbloemen, wierook, kaarsen en schaaltjes met offergaven. Men brengt eer aan Boeddha, en aan de Boeddha in zichzelf, door een buiging voor hem te maken. Daarbij houdt men de handen voor de borst waarbij de handpalmen naar elkaar gericht zijn en de duimen naar binnen gekeerd. In de meditatie zit raakt de Boeddha met de vingers van zijn rechterhand de aarde aan.  Bovenstaande houding van de handen en de speciale zithouding is ook vaak zichtbaar in de schilderijen. 
8 Mei is de Jaardag van Boeddha. Het is traditie om op die dag een kaars voor hem te branden en dan een speciale wens te doen.

Een Boeddha staat voor verlichting. Boeddha verwijst niet naar een persoon, maar naar de hoogste bewustzijnstoestand.
In boeddhistische culturen is streven naar harmonie, acceptatie, vriendelijkheid en kalmte duidelijk voelbaar en aanwezig. Ook vreugde, plezier en uitbundigheid is in boeddhistische landen geaccepteerd.  

Het boeddhisme is een levensbeschouwing. Volgens de historische wetenschap leefde Boeddha circa 2500 jaar geleden in wat tegenwoordig Nepal is. Het boeddhisme heeft zich na Nepal verspreidt over andere delen van Azië en heeft een rol gespeeld in de spirituele, culturele en sociale ontwikkeling van de oosterse wereld: India, Japan, China, Thailand, Bali, Indonesië, Sri Lanka, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Taiwan, Zuid-Korea, Korea, Bangladesh, Maleisië, Tibet. Het boeddhisme telt wereldwijd ongeveer 415 miljoen aanhangers. Ook in het westen en in Nederland mag het boeddhisme zich in een opmerkelijke belangstelling verheugen.Laatst bekeken producten